Stage / Afstuderen

Stage of afstuderen bij het Living Lab Schouwen-Duiveland?
Het Living Lab is op zoek naar jong talent. Ben jij op zoek naar een leuke stageplek en wil je bijdragen aan oplossingen voor de zoetwaterbeschikbaarheid op Schouwen-Duiveland en innovaties op het gebied van voedselproductie zowel op het land als in het water? En ben je student bij een MBO-, HBO- of universitaire opleiding? Dan kunnen we mogelijk een mooie match maken. De partners van het Living Lab werken aan veel verschillende praktijkprojecten en onderzoeken.
 
We zijn op zoek naar jouw frisse blik, kennis en inzet. Heb je interesse?
Stuur ons jouw gegevens, motivatie en CV via dit formulier. Dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Afstudeerder en stagiair gezocht! 

Zoetwater Academie
De Zoetwater Academie Schouwen-Duiveland is op zoek naar een student die voor zijn/haar afstuderen ons kan helpen bij de verdere ontwikkeling van de beslisboom over zoetwater oplossingen. De volledige omschrijving van de opdracht vind je hier:
Afstudeeropdracht Beslisboom Zoetwater oplossingen 

ZEEMOS Project
The so-called Zeemos project (TKI Delta Technology and Living Lab Schouwen Duiveland)  is looking for an enthusiastic and flexible student. You will focus on the monitoring in the production locations: carrying out field measurements (such as monitoring the growth of seaweed), and analyzing and interpreting data we already collected in the previous year. There are also possibilities to help out with ongoing field- or lab- research and monitoring within other aquaculture related projects. Full proposal:
Intership: On-site research about combination of seaweed culture and mussel rope culture.

 

Stage-coördinatie Living Lab Schouwen-Duiveland
Jouke Heringa, senior docent- onderzoeker watermanagement, HZ University of Applied Sciences
Suzanne Wierckx, verbinder HAS Hogeschool Zuidwestelijke Delta
Koos van Splunter, docent, Scalda/Groen College

Heb je een vraag? Stuur ons een mail! 

Suzanne Wierckx

Suzanne Wierckx

Projectontwikkeling en verbinder HAS Hogeschool Zuidwestelijke Delta
HAS Hogeschool
Jouke Heringa

Jouke Heringa

Docent - Onderzoeker Watermanagement
HZ University of Applied Sciences
Koos van Splunter

Koos van Splunter

Docent
Scalda/Groen College
Yza de Ridder

Stage gebiedsproces

In de periode november 2020 tot april 2021 liep ik stage bij de gemeente Schouwen-Duiveland (afdeling Ruimte en Milieu). Ik was betrokken bij het fieldlab Brouwershaven-Zonnemaire, waarbij ik onder begeleiding van Peter van Veelen en Kitty Henderson met bijvoorbeeld ondernemers, natuurorganisaties en hydrologen een start maakte voor een inventarisatie van de mogelijke kansen om het gebied klimaat robuuster in te richten, met de focus op watermanagement. Mijn stage richtte zich vooral op het opstarten van het gebiedsproces en het in kaart brengen van de mogelijkheden, wensen en belangen. In deze stage kwamen mijn interesses voor watermanagement, duurzaamheid en beleid mooi samen.

Nu ben ik bezig met mijn master International Land and Water Management in Wageningen. Hier merk ik dat mijn stage-ervaring me heel goed helpt geofysische processen, maar vooral ook governance-technische aspecten, beter te begrijpen en te plaatsen in hun context.

Een groot deel van mijn stageperiode viel samen met een strenge lockdown. Zelfs in deze periode voelde ik me, vanuit mijn kamer in Utrecht, erg betrokken bij de projecten. Dit kwam voornamelijk door de fijne en persoonlijke begeleiding vanuit Peter en Kitty, maar ook zeker ook de openheid van de betrokken stakeholders in het gebied maakte dat ik me meer dan welkom voelde op Duiveland.